CoachMe

CoachMe este programul de mentorat prin care pregătim elevii de liceu pentru admiterea la universitate. În cadrul programului construim împreună un profil și un portofoliu de aplicație care să le ofere cele mai mari șanse de admitere la cele mai bune și mai potrivite universități pentru ei. Toți mentorii noștri, absolvenți Harvard, Yale, Oxford, au trecut cu succes prin acest proces și cunosc în detaliu elementele care contează în alcătuirea unei aplicațîi puternice. Pe lângă asta, ei cunosc și detaliile adminstrative legate de procesul de admitere și ii călăuzesc pe elevi pe tot parcursul acestuia.

Cum se desfășoară pregătirea?

Cea mai semnificativă parte a procesului de aplicație o reprezintă scrierea eseurilor de admitere. Prin aceste eseuri candidații trebuie să demonstreaze comitetelor de admitere expertiză și experiență pe care o au în domeniul de studiu, trebuie să arate că sunt motivați, curioși, că dau dovadă de maturitatea intelectuală și că au un caracter puternic. Un eseu bun de aplicație combină toate aceste elemente într-o poveste care pune candidatul în cea mai bună lumina. Pentru a construi aceste eseuri este necesar ca elevii să aibă o bună cunoaștere a elementelor de bază ale scrisul creativ și a gramaticii limbii engleze, să treacă printr-un proces de introspecție în care să-și identifice punctele forte și să se descopere, și să aibă o perioadă de exersare și experimentare cu scrisul creativ în care să se familiarizeze cu limba și în care să-și găsească propriile voci.

Etape:
  • Curs de Creative and Personal Writing
  • Coaching pentru întărirea profilului academic și extrașcolar
  • Mentorat în procesul de admitere

În procesul de admitere, nu este suficient să ai un ‘consultant’ care să-ți cizeleze eseurile; ai nevoie de ceva mult mai mult, de o persoană care să fie cu totul alături de tine. Să empatizeze cu stresul pe care-l simți, când profesorii se iau de tine că lipseșți și rămâi în spate cu materia, dar care să-ți amintească în același timp scopul pentru care merită să muncești în continuare. Cât despre eseuri, Upgrade te forțează să te uiți adânc înăuntrul tău și să scoți ce este cel mai fascinant din tine. Pentru mine, Upgrade Academy reprezintă oamenii datorită cărora am aplicat până la urmă în America, iar meritul reușitei se împarte între efortul meu și ajutorul lor.

Tana Cuturela
Admisă University of Pennsylvania, Amherst College, Williams College

Detalii Program

Cursul de writing constă în 8 sesiuni de 2 ore în grupe de până la 6 elevi

Mentoratul constă în sesiuni individuale de 1 ora

Numărul acestora este cuprins între 8 și 24 în funcție de țările și universitățile vizate

Perioada optimă pentru începerea pregătirii este începutul semestrului 2 din clasa a 11-a

CoachMe poate fi prestat la distanță prin video conferințe și cloud storage

Alte servicii