LeadMe

De ce “liberal arts” education?

Ce ne-a impresionat cel mai mult la educația ”liberal arts” din Statele Unite a fost libertatea pe care ți-o conferă aceasta. În America poți să-ți alegi ce cursuri vrei din toate departamentele universității. În primii doi ani poți să experimentezi - fizică, sculptură, film, filozofie, istoria arhitecturii, chimie organică, introducere în cognitive science - și abia apoi îți declari specializarea.Toată această libertate te motivează să cauți lucrurile care te pasionează cu adevărat, te face curios, îți dă ocazia să cunoșți oameni foarte diferiți de tine, te provoacă și-ți arată că lumea e mult mai complexă decât crezi.

Avantajele cursului LeadMe

În cursurile LeadMe vrem să oferim această libertate elevilor noștri. În cursurile LeadMe navigăm printr-o diversitate de cărți, articole, opere de artă și filme din cultură universală pe care învățăm să le privim critic, să le dezbatem și să le înțelegem. Prin discuții, prezentări și prin exerciții individuale de scris, învățăm să comunicăm eficient, să ne exprimăm într-un mod clar și să avem curajul de a ne expune punctele de vedere. Scriem eseuri, narațiuni și poezii pentru a ne cunoaște mai bine emoțiile, pentru a investiga realitatea și pentru a deveni membri activi și responsabili în comunitățile din care facem parte.

  • Ne întâlnim în grupe mici, de până la 8 persoane, într-un spațiu intim în care fiecare voce e ascultată.
  • Cursurile se desfășoară în limba engleză.
  • Fiecare mentor își dezvoltă propriul curs, cu materiale proprii care țin de pasiunile și expertiza acestuia.
  • Cursurile se încheie cu un proiect final în care elevii își vor dezvoltă independența și își vor testa abilitățile și cunoștințele exersate în timpul cursului.

Arta, literatura, filozofia, scrisul și cititul te fac mai fericit, mai bine ancorat în realitate și mai pregătit pentru a naviga prin viață. Ele te ajută să te cunoșți mai bine și să fii mai liber. Cel mai important însă, ele îți oferă un set de valori și principii care-ți întăresc caracterul.

Daniel Semenciuc
Cofondator și Mentor Upgrade Academy

Calendarul modulelor de pregătire LeadMe

Semestrul de toamnă: 15 septembrie - 15 decembrie

Semestrul de primăvară: 1 februarie - 1 iunie

Detalii Program

4 module semestriale, fiecare modul constă în 14 ședințe de câte 2 ore.

Cursurile sunt adresate elevilor de liceul din clasele a 9-a și a 10-a și se desfășoară în grupuri de până la 8 elevi.

Comunicăm constant cu părinții în legătură cu evoluția elevilor.

Fiecare modul are un subiect și o tema diferită, în funcție de mentorul care le predă.

  • Preț
    735
    /modul
Alte servicii